Cisco CCNA
Într-o lume superconectată rețelele implementate și operate de administratori și ingineri sunt vitale.
Se estimează că cererea de profesioniști în domeniul rețelelor va crește cu 26% până în 2023.
Începe să înveți de azi elementele de bază ale rețelelor !

Certificarea Cisco CCNA
- valabila din 24 februarie 2020 -
Cursul pentru NOUA CERTIFICARE CCNA valabila din 24 februarie 2020 cuprinde 3 module care împreună alcătuiesc volumul de materie recomandat pentru a putea susține certificarea CCNA. Cursul furnizează atât teorie generală despre rețele cât și experiență practică pentru a putea valorifica oportunitățile de angajare imediată și dezvoltarea carierei. Curriculumul pune accent pe gândirea analitică și aplicarea practică a aptitudinilor, include activități e-doing, laboratoare practice, activități de învățare bazate pe simulare și evaluări online.
Suportul de curs este în concordanța cu materia pentru examenul Implementing and Administering Cisco Solutions (CCNA) – examenul 200-301 CCNA.

Ce vei învăța
Proiectarea, construirea, depanarea, optimizarea și întreținerea rețelelor de date-voce-video

Locuri de muncă
Tehnician de rețea, Administrator de rețea Inginer de rețea, Specialist în infrastructura de rețea

Cine te angajează
Instituții publice sau orice companie care deține sau vrea să implementeze de la zero o rețea de date-voce-video
Ce spun cursanții
Trainerul , Alexandru, se folosește de experiența pe care o are în domeniu, punând de foarte multe ori lucruri complicate și mai greu de înțeles, în exemplificări din lumea reală, astfel încât să îți fie mult mai ușor a «vedea» cum funcționează tehnologia. Acest curs este o piatra de temelie pentru orice doreste un viitor in networking.
Cisco rocks networks !"

Cunoștintele acumulate la curs și mai ales la laboratoare mi-au fost de folos la interviurile la care am participat. Am decis ca pe viitor să obțin și alte certificări de la Cisco.
Recomand aceste cursuri IT-știlor care se îndreaptă spre networking, chiar și celor care lucrează deja în acesta zonă și doresc să-și completeze cunoștințele."

Sunt încântat de faptul că mi-a adus un mare plus de cunoștinte atât teoretice cât și practice.
Sunt dornic să urmez și alte cursuri de specializare Cisco."

Multumesc pentru șansa oferită!
Keep networking! "
Cursul pentru NOUA CERTIFICARE CCNA - 3 module
Modulul 1 – Introduction to Networks. Aici vei învăța despre modul de funcționare a elementelor ce compun o rețea, cum ar fi router, switch, wireless access point, hub, modem, despre protocoale specifice suitei OSI – respectiv TCP/IP cum ar fi ARP, TCP si UDP, DNS, SMTP, HTTP, DHCP.
În acest modul se vor studia și utilitarele de rețea ping, traceroute, nslookup, WireShark, astfel încât, la sfârșit, să poti identifica singur tipul problemei cât și locul de apariție al acesteia în suita TCP/IP. O parte importantă este alocată modului în care se face subnetarea IPv4, vei învăța despre clasele de adrese IPv4, și despre adresarea IPv6.
De asemenea se va învăța configurarea de bază a unui switch și a unui router, urmând ca în modulele 2 și 3 să obțineți noi abilităti de configurare și programare router și switch.
Modulul 2 – Switching, Routing and Wireless Essentials . Vei învăța despre cum să configurezi o rețea de dimensiuni mici și medii în care apar atât routere cât și switch-uri. Astfel, vei studia despre tabela de rutare a routerelor (rutare statica si dinamica) , despre tabela cu adrese MAC a unui switch, despre VLAN-uri si beneficiile lor, legături de tip access și trunk, interVLAN switching, procotolul Spanning Tree si EtherChannel, protocolul DHCPv4 si DHCPv6 si despre protocolul de redundanta FHRP. Vei studia despre amenințări de securitate Layer 2/3 și tehnici de ameliorare a acestora prin ACL (Access Control List) – standard si extinse si despre tehnici de implementare, configurare si protejare retele Wireless.
Vei învăța să implementezi o soluție scalabilă de adresare specifică în mediile de rețea ale sucursalelor unei companii: NAT (Translatarea Adreselor). Activitățile de laborator vor ocupa o mare parte din timpul alocat studiului.
Modulul 3 – Enterprise Networking, Security and Automation. Vei studia aici protocolul avansate de rutare precum OSPF (single area si multiarea), concepte de securitate si vulnerabilitati TCP si UDP, precum si concepte avansate de liste de access ACL si configurare NAT pentru IPv4.
Vei exersa pe laboratoare practice atât din punct de vedere al design-ului și configurarii cât și al depanarii si optimizării.
Alte subiecte studiate in acest modul vor fi legate de Virtualizarea in retea, controllere, Software Defined Networking (SDN), o introducere in Automatizare, format de date, API-uri si applicatii REST, instrumente de management si configurare precum si concepte de Intent Based Network (IBN) si Digital Network Architecture (DNA).
Abonează-te la Newsletter și fii primul care află ultimele noutăți !

Vrei mai multe informații ...

Trimite-ne mesajul tău și îți răspundem în cel mai scurt timp