Rețele - Networking

Într-o lume superconectată rețelele implementate și operate de administratori și ingineri sunt vitale.

Se estimează că cererea de profesioniști în domeniul rețelelor va crește cu 26% până în 2020.

Începe să înveți de azi elementele de bază ale rețelelor !

Play Video

Pe scurt despre rețele - networking

Cursul Routing & Switching cuprinde 4 module care împreună alcătuiesc volumul de materie recomandat pentru a putea susține certificarea CCENT și CCNA Routing&Switching. Cursul furnizează atât teorie generală despre rețele cât și experiență practică pentru a putea valorifica oportunitățile de angajare imediată și dezvoltarea carierei. Curriculumul pune accent pe gândirea analitică și aplicarea practică a aptitudinilor, include activități e-doing, laboratoare practice, activități de învățare bazate pe simulare și evaluări online.

Ce vei învăța

Proiectarea, construirea, depanarea, optimizarea și întreținerea rețelelor de date-voce-video

Locuri de muncă

Tehnician de rețea, Administrator de rețea Inginer de rețea, Specialist în infrastructura de rețea

Cine te angajează

Instituții publice sau orice companie care deține sau vrea să implementeze de la zero o rețea de date-voce-video

Ce spun cursanții

Cursul Routing&Switching - 4 module

 Modulul 1 este numit – Introduction to Networks. Aici vei învăța despre modul de funcționare a elementelor ce compun o rețea, cum ar fi routerswitchwireless access point, hubmodem, despre protocoale specifice suitei OSI – respectiv TCP/IP cum ar fi ARP, TCP si UDP, DNS, SMTP, HTTP, DHCP

În acest modul se vor studia și utilitarele de rețea pingtraceroutenslookup, WireShark, astfel încât, la sfârșit, să poti identifica singur tipul problemei cât și locul de apariție al acesteia în suita TCP/IP. O parte importantă este alocată modului în care se face subnetarea IPv4, vei învăța despre clasele de adrese IPv4, și despre adresarea IPv6.  

Modulul 2 este numit Routing and Switching Essentials . Vei învăța despre cum să configurezi o rețea de mici dimensiuni în care apar atât routere cât și switch-uri. Astfel, vei studia despre tabela de rutare a routerelor (vei afla despre rute staticerute dinamice, despre protocolul de rutare OSPF), despre tabela cu adrese MAC a unui switch, despre VLAN-uri si beneficiile lor, legături de tip access și trunk. Vei studia despre Inter VLAN routing, despre amenințări de securitate Layer 2/3 și tehnici de ameliorare a acestora prin ACL (Access Control List) – standard si extinse.

Vei învăța să implementezi o soluție scalabilă de adresare specifică în mediile de rețea ale sucursalelor unei companii: NAT (Translatarea Adreselor).  Activitățile de laborator vor ocupa o mare parte din timpul alocat studiului.

Modulul 3 este intitulat Scaling Networks. Vei studia aici protocoale avansate de rutare precum EIGRP și OSPF pe mai multe zone,  ca metode de completare dinamica a tabelelor de rutare.  Protocoalele studiate vor fi atât IPv4 cât si IPv6, și vor avea laboratoare practice atât din punct de vedere al design-ului și configurarii cât și al depanarii si optimizării.

STP – Spanning-Tree Protocol –  și Etherchannel sunt alte câteva funcționalități pe care le vei studia în acest modul, alături de protocolul de redundanță al gateway-ului HSRP. Un alt subiect îl va reprezenta familiarizarea cu IOS – sistemul de operare de la Cisco – în ce privește licențierea și convenția de notare.

Modulul 3 este intitulat Connecting Networks. Vei învăța despre : concepte fundamentale ale rețelelor WAN, tehnologii disponibile, vei înțelege comunicația seriala punct la punct a protocolului PPP și PPPoE,  diverse mecanisme de autentificare, soluții de bandă larga pe cablu, DSL și wireless.

Securizarea unei conexiuni site to site prin VPN va fi de asemenea studiată în acest modul.

Vei învăța despre protocoalele pe care un admin le poate utiliza pentru a monitoriza o rețea: SyslogSNMPNetFlow și NTP.

Multe activități de laborator vor fi incluse în acest modul.

Abonează-te la Newsletter și fii primul care află ultimele noutăți !

Vrei mai multe informații ...

Trimite-ne mesajul tău și îți răspundem în cel mai scurt timp

Scroll to Top
WhatsApp Întreabă pe WhatsApp !

Start cursuri Cisco CCNA !

Septembrie 2019

CCNA Routing and Switching

  • Ce vei învăța:
Proiectarea, construirea, depanarea, optimizarea și întreținerea rețelelor de date-voce-video
  • Cum vei învăța:
Sala de curs. 2 zile pe săptămână, după amiaza. Ai acces si online la suportul oficial de curs de la Cisco: teorie, laboratoare, teste și examene.
  • Cine te ajută:
Trainerul în sală și pe o platforma online exista un forum de discuții. Trainerul  îți va răspunde la întrebări, va activa examenele și te va ajuta la laboratoare.

Au mai ramas ...

Days
Hours
Minutes